Previziune sumbră a Pentagonului: Epidemia de coronavirus ar putea dura câteva luni în Statele Unite

Epidemia de coronavirus ar putea dura câteva luni în Statele Unite, iar armata americană va contribui în toată această perioadă la eforturile antiepidemice, anunţă Pentagonul.

3209 afișări
Imaginea articolului Previziune sumbră a Pentagonului: Epidemia de coronavirus ar putea dura câteva luni în Statele Unite

Previziune sumbră a Pentagonului: Epidemia de coronavirus ar putea dura câteva luni în Statele Unite

Epidemia de Covid-19 ar putea dura câteva luni pe teritoriul Statelor Unite, a afirmat luni Mark Esper, secretarul american al Apărării, citat de agenţia de presă Reuters.

"Cred că trebuie să ne facem planuri pentru cel puţin câteva luni şi luăm toate măsurile necesare în acest sens. Sunt încrezător că după această perioadă de câteva luni vom trece peste această criză", a declarat Mark Esper.

Preşedintele Donald Trump a declarat că analizează modalităţi de reluare a activităţilor economice începând de săptămâna viitoare, chiar dacă epidemia pare să se extindă rapid, iar spitalele se pregătesc pentru un număr mare de cazuri.

La rândul său, generalul Mark Milley, şeful Statului Major reunit al armatei SUA, a declarat că nu ştie cât va dura epidemia, dar, pe baza situaţiei din alte ţări, s-ar putea prelungi până în iulie. "Dacă va fi aceeaşi situaţie, ne gândim probabil la sfârşitul lunii mai, iunie, ceva de acest gen, ar putea fi până în iulie", a spus Milley.

În prezent, în Statele Unite sunt 46.805 de cazuri confirmate de coronavirus şi 593 de morţi, conform bilanţului realizat de Universitatea Johns Hopkins.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici