Prima audiere civilă a lui Dominique Strauss-Kahn la New York va avea loc pe 15 martie, anunţă un tribunal din Bronx

O primă audiere în cadrul procedurii civile intentate împotriva lui Dominique Strauss-Kahn la New York de către camerista Nafissatou Diallo va avea loc pe 15 martie, a anunţat miercuri o sursă din cadrul tribunalului.

102 afișări
Imaginea articolului Prima audiere civilă a lui Dominique Strauss-Kahn la New York va avea loc pe 15 martie, anunţă un tribunal din Bronx

Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Această audiere va avea loc la ora locală 14.00 (21.00, ora României) la un tribunal din Bronx, a anunţat instanţa, precizând fără alte detalii că este vorba despre "pledoariile asupra moţiunilor" depuse în acest caz.

Diallo, care îl acuză pe Strauss-Kahn de agresiune sexuală într-un apartament al hotelului Sofitel pe 14 mai, a depus plângere civilă împotriva fostului director FMI pe 8 august, în paralel cu procedura penală, abandonată pe 23 august.

Pe 26 septembrie, avocatul lui Strauss-Kahn a cerut clasarea plângerii civile, pe motiv că acesta beneficia la vremea faptelor de o imunitate judiciară, în calitate de director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Judecătorul Douglas McKeon, care se ocupă de caz la tribunalul din Bronx, cartierul newyorkez în care locuia camerista de la Sofitel, este cel care se va pronunţa la finalul procesului.

Procedurile civile sunt în general foarte lungi, putând dura mai mulţi ani în cazul în care între părţi nu intervine niciun acord.

Plângerea în dreptul civil depusă de Diallo este independentă de plângerea penală, care a fost abandonată pe 23 august din cauza unor îndoieli cu privire la credibilitatea cameristei, care i-a minţit în mai multe rânduri pe anchetatori.

În plângerea civilă, avocaţii lui Diallo cer despăgubiri de o valoare neprecizată, pentru agresarea "sadică şi violentă" a cameristei în apartamentul hotelului Sofitel din New York pe care Dominique Strauss-Kahn îl ocupa pe 14 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici