Prima întâlnire dintre miniştrii de externe din Rusia şi Ucraina, la două săptămâni de la începerea conflictului. Reprezentanţii se vor întâlni în Turcia

  • Ministrul rus de externe Serghei Lavrov şi omologul său ucrainean Dmytro Kuleba urmează să se întâlnească joi în Turcia, au declarat Moscova şi Ankara.
  • Ar fi prima întâlnire la nivel de cabinet între cele două ţări de când Rusia a invadat Ucraina.
4156 afișări
Imaginea articolului Prima întâlnire dintre miniştrii de externe din Rusia şi Ucraina, la două săptămâni de la începerea conflictului. Reprezentanţii se vor întâlni în Turcia

Prima întâlnire dintre miniştrii de externe din Rusia şi Ucraina, la două săptămâni de la începerea conflictului. Reprezentanţii se vor întâlni în Turcia

Ministrul turc de externe Mevlüt Çavuşoğlu a declarat că întâlnirea va avea loc în Antalya, lucru confirmat ulterior de ministerul rus de externe. „Sperăm că va duce la pace şi stabilitate", a transmis Cavusoğlu pe Twitter.
 
Nu a existat o confirmare imediată a întâlnirii din partea Kievului. Kuleba a declarat anterior că este deschis la discuţii cu Lavrov, dar numai dacă acestea sunt "semnificative", potrivit Politico.
 
Întâlnirea are loc după ce Turcia s-a prezentat ca un posibil mediator între Rusia şi Ucraina, având în vedere că, din punct de vedere istoric, s-a bucurat de relaţii bune atât cu Kievul, cât şi cu Moscova. Ankara a calificat invazia Rusiei în Ucraina drept "inacceptabilă" şi a anunţat că va bloca parţial accesul navelor de război ruseşti în Marea Neagră, dar până acum a refuzat să aplice sancţiuni.
 
Întâlnirea va avea loc la exact două săptămâni de la invadarea Ucrainei de către Rusia, un conflict care a făcut până acum cel puţin sute de victime civile şi a forţat peste 1,5 milioane de ucraineni să părăsească ţara.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici