Prima lege de stat din Statele Unite care taxează vânzările de arme de foc

În California a apărut prima lege de stat din Statele Unite care taxează vânzările de arme de foc.

425 afișări
Imaginea articolului Prima lege de stat din Statele Unite care taxează vânzările de arme de foc

Prima lege de stat din Statele Unite care taxează vânzările de arme de foc

Măsura a fost semnată de guvernatorul democrat Gavin Newsom şi prevede o taxă pe vânzarea de arme şi muniţii.

Taxa se va aplica din iulie 2024 şi adaugă o sarcină fiscală suplimentară de 10% până la 11% la impozitul federal deja existent.

Legea face parte dintr-un pachet cu mai multe măsuri care vizează siguranţa armelor de foc şi a fost promulgată la doar patru zile după ce un judecător federal a declarat neconstituţională o interdicţie din California privind încărcătoarele de mare capacitate pentru arme automate.

Gavin Newsom a subliniat că în California, unde există cele mai stricte legi privind armele de foc din ţară, se înregistrează cu 40% mai puţine decese cauzate de arme de foc faţă de media naţională.

Legislaţia interzice, de asemenea, portul ascuns al unei arme în anumite "locuri sensibile", inclusiv în instituţii de învăţământ, parcuri şi evenimente sportive, şi stabileşte la 21 de ani vârsta minimă pentru a obţine un permis de port-armă ascuns, potrivit CNN.

De asemenea, aceasta consolidează verificările de fond pentru persoanele care doresc să obţină permise de port-armă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici