Prima reacţie a lui Zelenski după ce UE a aprobat reducerea importului de petrol rusesc

Volodimir Zelenski a declarat că a durat prea mult timp pentru a se ajunge la un acord asupra noilor sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei, subliniind că ultimul pachet a fost introdus în urmă cu aproape două luni.

28132 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie a lui Zelenski după ce UE a aprobat reducerea importului de petrol rusesc

Într-un discurs adresat poporului ucrainean, el a declarat că îi este recunoscător lui Charles Michel, preşedintele Consiliului European, pentru că "a încercat să găsească compromisurile necesare" pentru a face posibile aceste măsuri, conform Sky News.

"Rusia trebuie să simtă un preţ mult mai mare pentru agresiunea sa", a spus el.

"Punctul cheie este, bineînţeles, petrolul. Cred că, în orice caz, Europa va trebui să renunţe la petrolul rusesc şi la produsele petroliere" a declarat Zelenski.

"Pentru că este vorba despre independenţa europenilor înşişi faţă de armele energetice ruseşti. Şi cu cât mai repede se va întâmpla acest lucru, cu cât mai completă va fi renunţarea la petrolul rusesc, cu atât mai mare va fi beneficiul pentru Europa însăşi în cele din urmă" a conchis preşedintele Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici