Prima ţară europeană care interzice închirierea scuterelor

Malta va interzice toate scuterele electrice de închiriat începând cu 1 martie 2024, din cauza inconvenienţelor pe care le provoacă pietonilor, a anunţat vineri, într-o declaraţie surpriză, Ministerul Transporturilor.

3959 afișări
Imaginea articolului Prima ţară europeană care interzice închirierea scuterelor

Imagine generată de Bing AI

Decizia a fost luată din cauza "abuzurilor intolerabile", a declarat ministrul Transporturilor, Aaron Farrugia, citat de Reuters.

"Încălcările normelor sunt atât de numeroase încât nici măcar dublarea numărului de ofiţeri de control peste noapte nu ar fi rezolvat problema", a declarat el.

Scuterele electrice private vor fi în continuare permise, iar stimulentele introduse vor încuraja oamenii să îşi cumpere propriile scutere.

Decizia face din Malta prima ţară europeană care interzice închirierea scuterelor, deşi capitala Franţei, Paris, a luat o decizie similară în septembrie, după organizarea unui referendum.

Pietonii, în special în oraşele de coastă Sliema şi St Julians, s-au plâns frecvent de scuterele parcate la întâmplare care blochează trotinetele şi accesul la garaje şi case.

Între timp, automobiliştii spun că scuterele apar din senin, uneori pe contrasens. Au fost raportate mai multe accidente majore.

Guvernul a declarat la începutul acestui an că ia în considerare crearea unor zone de parcare desemnate pentru cele 5.000 de scutere de pe insulă, înainte de a le interzice complet.

Primarul din Sliema, John Pillow, a salutat vineri decizia, spunând că introducerea scuterelor a fost lipsită de reglementare, iar abuzurile nu au fost controlate.

Grupul de susţinere a bicicliştilor Rota a criticat însă această măsură, afirmând că problemele sistemului sunt cauzate de lipsa de viziune politică şi de lipsa de voinţă de a reglementa micromobilitatea partajată. În opinia grupului, autorităţile ar trebui să se concentreze pe furnizarea unei infrastructuri mai bune.

Farrugia a declarat că închirierea de scutere electronice nu reduce utilizarea maşinilor. "Studiile şi experienţa internaţională arată că scuterele înlocuiesc mersul pe jos şi transportul public şi nu maşinile", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici