Primarul Chişinăului va curăţa zăpada din zona instituţiei, pentru a mobiliza locuitorii

Primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, alături de mai mulţi angajaţi ai Primăriei şi consilieri municipali, vor curăţa marţi zăpada din preajma sediului instituţiei, pentru a mobiliza locuitorii să participe la deszăpezire.

96 afișări
Imaginea articolului Primarul Chişinăului va curăţa zăpada din zona instituţiei, pentru a mobiliza locuitorii

Primarul Chişinăului va curăţa zăpada din zona instituţiei, pentru a mobiliza locuitorii (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Dorin Chirtoacă a făcut apel către toţi locuitorii şi agenţii economici din capitala Republicii Moldova să participe la deszăpezirea curţilor în care locuiesc şi a teritoriilor adiacente sediilor în care activează, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

În scopul mobilizării locuitorilor Dorin Chirtoacă, împreună cu angajaţi ai Primăriei şi consilieri municipali, vor curăţa zăpada din preajma sediului instituţiei.

Situaţia pe drumurile din Chişinău este destul de complicată, existând pericolul creării de blocaje în trafic. Stratul de zăpadă măsoară până la 30 de centimetri, iar conform prognozelor meteo, ninsorile vor continua pe tot parcursul zilei şi nopţii.

În activitatea de deszăpezire, pe parcursul nopţii trecute, au fost implicate 66 de autospeciale ale Regiei "Exdrupo" şi 42 - ale Regiei Locative. Pe parcursul zilei se va interveni în continuare pe arterele principale şi pe străzile pe unde circulă transportul public, precum şi pe căile de acces către suburbii. Vor fi implicate circa 30 de autospeciale.

Primăria Chişinău a solicitat conducătorilor auto să renunţe la deplasări în această perioadă şi să folosească serviciile de transport public, pentru a evita crearea ambuteiajelor pe străzi. Utilizarea transportului privat este recomandată doar în cazuri de urgenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici