Primarul Londrei spune că Marea Britanie ar trebui să ia în considerare aderarea la Uniunea Vamală a UE

Primarul Londrei pledează pentru legături mai strânse cu Uniunea Europeană după Brexit şi susţine că ar trebui luată în considerare posibilitatea de a reintra în uniunea vamală.

1186 afișări
Imaginea articolului Primarul Londrei spune că Marea Britanie ar trebui să ia în considerare aderarea la Uniunea Vamală a UE

Sadiq Khan a declarat că reintrarea în alianţa comercială ar trebui să fie pe masă atunci când acordul Brexit cu UE va fi revizuit în 2024. "Haideţi să purtăm această conversaţie", a declarat primarul Londrei în cadrul unui eveniment, potrivit Bloomberg.

"Nu spun astăzi că ar trebui să ne alăturăm din nou Uniunii Europene. Ceea ce spun este că David Lammy are dreptate când spune că ar trebui să avem o relaţie mai strânsă cu Uniunea Europeană", a spus primarul Londrei.

"Costul economic al acestui Brexit extrem de dur este uriaş", a adăugat Khan, criticând "omerta", sau pactul tăcerii, ceea ce înseamnă că "nu poţi vorbi despre apropierea de Uniunea Europeană, aderarea la piaţa unică, aderarea la uniunea vamală".

De asemenea, Khan a declarat că guvernul condus de Rishi Sunak foloseşte planul de deportare în Rwanda "în acelaşi mod în care au folosit Brexit - ca o deviere a tuturor problemelor pe care le-au cauzat ţării noastre".

El a cerut Partidului Laburist să "vorbească" despre beneficiile imigraţiei şi ale diversităţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici