Primarul răpit din Melitopol a fost eliberat, afirmă Ucraina

Primarul din Melitopol, care ar fi fost răpit de forţele ruse în urmă cu cinci zile, a fost eliberat, potrivit consilierilor preşedintelui ucrainean.

919 afișări
Imaginea articolului Primarul răpit din Melitopol a fost eliberat, afirmă Ucraina

Primarul răpit din Melitopol a fost eliberat, afirmă Ucraina

Preşedintele Volodimir Zelenski acuzase Rusia că a trecut la o „nouă etapă de teroare", după ce Ucraina a prezentat imagini cu primarul Ivan Fedorov, care ar fi fost ridicat „legat la ochi”.

Melitopol a fost unul dintre primele oraşe care au căzut în mâinile forţelor ruseşti, iar un nou primar a fost instalat.

De asemenea, guvernul ucrainean a acuzat Rusia de răpirea primarului din oraşul Dniprorudne.

După ce au anunţat eliberarea lui Fedorov, oficialii ucraineni au postat pe reţelele de socializare o înregistrare video în care Volodimir Zelenski îl sună pe primar şi îi spune că este „bucuros să audă vocea unui om în viaţă", anunţă BBC.

Fedorov este auzit mulţumindu-i preşedintelui pentru că nu a fost „abandonat" şi pentru a spune că are nevoie de una sau două zile pentru a se recupera, „iar apoi voi fi la dispoziţia dumneavoastră pentru a contribui la victoria noastră".

Primarul Fedorov a fost văzut vineri într-o înregistrare video în timp ce era scos de către bărbaţi înarmaţi din clădirea guvernamentală din oraş. La scurt timp după aceea, procurorul regional din Luhansk, susţinut de Rusia, a spus că primarul a comis infracţiuni de terorism şi că este anchetat.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a calificat „răpirea” lui Fedorov drept o „crimă împotriva democraţiei", într-o înregistrare video postată vineri pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici