Primarul Sofiei, reales cu 53,43 la sută dintre voturi

Actualul primar al Sofiei, Boiko Borisov, a câştigat din nou alegerile locale duminică, după ce a obţinut 53,43 la sută dintre voturi, potrivit rezultatelor finale, citate de site-ul Novinite.com.

2 afișări
Imaginea articolului Primarul Sofiei, reales cu 53,43 la sută dintre voturi

Primarul Sofiei, reales cu 53,43 la sută dintre voturi

Un total de 202.800 de cetăţeni din capitala bulgară au votat în favoarea primarului Borisov, care se descrie ca fiind de centru-dreapta.

Fostul adjunct al guvernatorului Băncii Centrale şi candidatul de dreapta, Martin Zaimov, s-a clasat pe cea de-a doua poziţie, cu 17,77 la sută dintre sufragii (67.454 de sufragii), în timp ce candidatul socialist Brigo Asparuhov a fost al treilea, cu 15,48 la sută dintre voturi (58.774 de sufragii).

Candidatul partidului naţionalist Ataka, Slavi Binev, s-a clasat pe cea de-a patra poziţie, cu 4,02 la sută dintre voturi, în timp ce candidata din partea formaţiunii NMSP, a fostului rege Simeon de Saxa-Coburg, Antonia Părvanova, a obţinut 2,55 la sută dintre voturi, potrivit rezultatelor finale.

Borisov, fostă gardă de corp a dictatorului comunist Todor Jivkov, a fost numit în 2001 în funcţia de secretar general în Ministerul de Interne, după ce fostul rege Simeon de Saxa-Coburg a câştigat alegerile legislative.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici