Primele măsuri după atacurile armate din Germania. Horst Seehofer: Extremismul de dreapta constituie cel mai mare risc

  • Extremismul de dreapta reprezintă cea mai mare ameninţare de securitate din Germania, a declarat vineri ministrul german de Interne, Horst Seehofer
  • Seehofer a anunţat suplimentarea prezenţei forţelor de ordine în întreaga ţară
  • Măsurile vin după atacul armat soldat cu nouă morţi
1514 afișări
Imaginea articolului Primele măsuri după atacurile armate din Germania. Horst Seehofer: Extremismul de dreapta constituie cel mai mare risc

Sursa FOTO: Profimedia

"Atacul comis în orăşelul Hanau are, în mod evident, motivaţie rasistă", a afirmat Horst Seehofer în cursul unei conferinţe de presă organizate la Berlin, informează publicaţia Die Zeit.

"Pericolul reprezentat de extremismul de dreapta, de antisemitism şi rasism este foarte mare în Germania. Extremismul de dreapta constituie cea mai mare ameninţare la adresa securităţii", a atras atenţia ministrul german de Interne.

Horst Seehofer a dispus suplimentarea prezenţei forţelor de ordine în întreaga ţară, inclusiv în locaşurile de cult, mai ales la moschei.

Nouă persoane au fost ucise în atacul armat comis în cursul nopţii de miercuri spre joi în Hanau, la periferia oraşului Frankfurt. Autorul atacului, un individ de 43 de ani, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi de autorităţi într-un apartament.

Procurorul Peter Frank a declarat că autorul atacului avea profilul unei persoane cu o "gândire confuză" marcată de "perspective profund rasiste".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici