Primul centru pentru refugiaţi din Paris se va deschide la jumătatea lunii octombrie

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a prezentat marţi detaliile proiectului taberei de refugiaţi care urmează să fie înfiinţată în capitala Franţei pe parcursul săptâmânilor următoare, informează site-ul al publicaţiei franceze Le Figaro.

486 afișări
Imaginea articolului Primul centru pentru refugiaţi din Paris se va deschide la jumătatea lunii octombrie

Primul centru pentru refugiaţi din Paris se va deschide la jumătatea lunii octombrie

Tabără de refugiaţi ce va fi instalată în Paris până la mijlocul lunii octombrie va fi aşezată în nordul Parisului. Aceasta va fi dedicată persoanelor de sex masculin şi va putea adăposti în primă instanţă 400 de persoane, şi mai apoi 600. Ea va fi administrată de angajaţi ai asociaţiei Emmaüs Solidarités. Zona aceasta este în apropierea majorităţii taberelor de refugiaţi improvizate.

O a doua tabără se va deschide într-o zonă perifică din sud-estul Parisului, Ivry-sur-Seine, până la sfârşitului anului 2016. Aceasta va fi destinată femeilor, copiilor sau familiilor. Pentru început va avea aproximativ 350 de paturi.

"Nu este exclusă deschiderea altor tabere de refugiaţi", a declarat marţi Anne Hidalgo.

În nordul Parisului va fi amplasat şi o centru de primire, ce va permite o evaluare iniţială a refugiaţilor din partea angajaţilor Biroului pentru integrare şi imigrare. Refugiaţii vor putea rămâne între cinci şi zece zile în acest centru, înainte de a fi redirecţionaţi în funcţie de situaţia lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici