Primul convoi umanitar al ONU a sosit la Doneţk

Primul convoi umanitar al ONU a sosit, joi, în oraşul Doneţk, în estul Ucrainei, unde un armistiţiu fragil este în vigoare între armata ucraineană şi rebelii proruşi, a anunţat agenţia rusă Tass.

370 afișări
Imaginea articolului Primul convoi umanitar al ONU a sosit la Doneţk

Primul convoi umanitar al ONU a sosit la Doneţk

Potrivit Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), 62 de tone de ajutor, incluzând haine, apă potabilă sau medicamente, au fost aduse joi, la Doneţk.

"ONU a adus astăzi (joi) 62 de tone de ajutor umanitar. Ajutorul include produse de igienă, haine groase, pături, lapte, apă potabilă şi medicamente, colectate de Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al ONU (UNICEF) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)", a anunţat OCHA.

Mai devreme, un purtător de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric, a anunţat că Programul Alimentar Mondial (PAM) prevede intensificarea operaţiunilor umanitare în estul Ucrainei, unde va trimite în curând produse alimentare pentru 190.000 de oameni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici