Primul deces în SUA cauzat de gripa porcină

Copilul care a murit din cauza gripei porcine în Statele Unite era cetăţean mexican, au anunţat miercuri autorităţile sanitare din Texas, unde acesta fusese adus pentru a primi îngrijiri medicale.

16 afișări
Imaginea articolului Primul deces în SUA cauzat de gripa porcină

Primul deces în SUA cauzat de gripa porcină (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Copilul a venit la Houston (Texas) pentru un tratament medical (...). Acesta s-a îmbolnăvit şi a fost adus la Houston pentru a primi îngrijiri şi a decedat luni", a declarat Kathy Barton, purtătoarea de cuvânt a autorităţilor sanitare din Texas, pentru postul de televiziune CNN.

Întrebată dacă acest copil a venit din Mexic, ţară vecină cu statul Texas, aceasta a răspuns afirmativ.

Epidemia de gripă porcină a afectat oficial peste 60 de persoane în Statele Unite şi a provocat numeroase spitalizări.

În statul California, autorităţile anchetează cauzele unui deces suspect în regiunea Los Angeles, în vreme ce gripa porcină a fost eliminată din cauzele unui al doilea deces calificat iniţal drept suspect.

Potrivit unui ultim bilanţ al autorităţilor sanitare americane, au fost înregistrate 65 de cazuri în toată ţara: 45 la New York, 10 în California, şase în Texas, două în Kansas, unul în Ohio şi unul în statul Indiana.

În statul Indiana, autorităţile sanitare au precizat că pacientul nu s-a întors din Mexic, focarul epidemiei, spre deosebire de ceilalţi bolnavi.

Acest pacient "nu a călătorit recent în Mexic. Ceea ce face acest caz unic", a declarat purtătorarea de cuvânt a Departamentului de Securitate Internă a statului Indiana, Rachel Meyer.

Organizaţia mondială a Sănătăţii (OMS) este în continuarea "în faza de alertă de nivel 4", pe o scară de şase, în privinţa gripei porcine, a anunţat marţi un oficial de rang înalt din cadrul OMS, Keiji Fukuda, menţionând că "situaţia epidemiologică continuă să evolueze".

Statele Unite ocupă un loc important în evoluţia maladiei, potrivit OMS, care a explicat că depistarea de cazuri de gripă porcină în această ţără la persoane care nu au călătorit în Mexic ar justifica trecerea la nivelul cinci de alertă pandemică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici