Prinţul Andrew respinge acuzaţiile de abuz sexual

Prinţul Andrew a respins, joi, la Davos, acuzaţiile potrivit cărora ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, în prima intervenţie publică în acest scandal.

241 afișări
Imaginea articolului Prinţul Andrew respinge acuzaţiile de abuz sexual

Prinţul Andrew respinge acuzaţiile de abuz sexual (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ţin să repet şi să reafirm declaraţiile făcute deja în numele meu de Palatul Buckingham", a declarat el.

Prinţul Andrew, fiul reginei Elisabeth a II-a, este implicat într-un scandal în Statele Unite, fiind suspectat, potrivit unor documente judiciare, că ar fi abuzat sexual de o minoră.

În două comunicate publicate la începutul lui ianuarie, Palatul Buckingham a "negat în mod categoric că ducele de York a avut vreo formă de contact sau relaţii sexuale" cu femeia care a depus plângere împotriva sa.

Ducele de York, care deţine un castel la doar nouă kilometri de Davos, a făcut această declaraţie în timp ce participa la o recepţie la hotelul Belvedere alături de alţi 200 de invitaţi, între care foştii premieri britanici Tony Blair şi Gordon Brown.

Miercuri, avocaţii americani ai femeii care afirmă că a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu prinţul Andrew când avea 17 ani au cerut, într-o scrisoare depusă la tribunalul din Florida (sud-estul Statelor Unite), ca prinţul să răspundă sub jurământ în legătură cu aceste acuzaţii.

Avocaţii au alăturat scrisorii o fotografie cu ducele de York, în vârstă de 54 de ani, îmbrăţişând o femeie.

Femeia afirmă că a fost "obligată să întreţină relaţii sexuale" cu prinţul Andrew la Londra, New York şi pe o insulă din Antile, de către miliardarul Jeffrey Epstein.

Potrivit ei, Epstein o trata ca pe o "sclavă sexuală".

Acest bancher bogat de pe Wall Street, prieten apropiat al prinţului, a fost condamnat în 2008 pentru că a recus la serviciile unor prostituate minore.

Contactat de AFP joi, Palatul Buckingham a refuzat să comenteze asupra scrisorii depuse de avocaţii americani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici