Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Nayef ben Abdel Aziz a murit

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Nayef ben Abdel Aziz a decedat, a anunţat sâmbătă televiziunea de stat Ekhbaria.

3560 afișări
Imaginea articolului Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Nayef ben Abdel Aziz a murit

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Nayef ben Abdel Aziz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Palatul Regal anunţă decesul prinţului moştenitor Nayef ben Abdel Aziz", care era totodată ministru de Interne, a anunţat postul de informaţii saudit.

Potrivit postului de televiziune, el va fi înhumat în Arabia Saudită, în urma unei ceremonii religioase la Marea Moschee din Mecca, oraşul sfânt musulman situat în vestul Arabiei Saudite.

Prinţul moştenitor a efectuat pe 26 mai o vizită în străinătate, pentru a fi supus, potrivit presei saudite, unor examene medicale, a doua oară în decurs de trei luni.

Postul de televiziune nu precizează în ce ţară a murit, dar, în urmă cu câteva zile, presa l-a prezentat primind apropiaţi la Geneva.

Ahmed ben Abdel Aziz, fratele său, declara pe 3 iunie că acesta se simţea bine şi urma să se întoarcă, în curând, în regat.

Odată cu moartea sa, nimeni nu este desemnat în mod oficial să devină prinţ moştenitor, însă fratele său, prinţul Salman ben Abdel Aziz, ministru al Apărării, pare să fie cel care ar putea să îi succeadă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici