Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite: Palestinienii şi israelienii au dreptul să aibă propriile teritorii

Mohammed bin Salman, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, a declarat, într-un interviu acordat pentru revista The Atlantic, că palestinienii şi israelienii au dreptul să aibă propriile teritorii, în contextul în care Riadul nu a recunoscut oficial Israelul ca stat, relatează site-ul Reuters.

795 afișări
Imaginea articolului Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite: Palestinienii şi israelienii au dreptul să aibă propriile teritorii

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite: Palestinienii şi israelienii au dreptul să aibă propriile teritorii

”Cred că palestinienii şi israelienii au dreptul să aibă propriile teritorii, însă trebuie să avem un acord de pace între ei pentru a asigura stabilitatea şi pentru a avea relaţii normale”, a afirmat Mohammed bin Salman.

Arabia Saudită nu recunoaşte Israelul ca stat, iar oficialii de la Riad au atras atenţia în repetate rânduri că normalizarea relaţiilor cu Tel Aviv este legată de retragerea israelienilor de pe teritoriile capturate în urma războiului din 1967, care sunt revendicate şi de palestinieni.

”Avem îngrijorări faţă de soarta moscheei din Iersualim şi faţă de drepturile poporului palestinian. Acestea sunt singurele noastre preocupări. Nu avem nimic împotriva niciunui popor”, a declarat prinţul moştenitor saudit, semnalând posibilitatea îmbunătăţirii relaţiilor dintre Riad şi Tel Aviv.

”Avem multe interese comune cu Israelul”, a adăugat bin Salman.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici