Procurorul general al PÎCJ condamnă atacul asupra maşinii în care se afla procurorul general bulgar

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România a condamnat atacul asupra maşinii în care se afla procurorul general al Bulgariei.

325 afișări
Imaginea articolului Procurorul general al PÎCJ condamnă atacul asupra maşinii în care se afla procurorul general bulgar

Wikipedia Commons

„Procurorul general al PÎCCJ, domnul Alex Florin Florenţa, doreşte să exprime poziţia de susţinere şi de solidaritate a Ministerului Public din România faţă de procurorul general al Bulgariei, domnul Ivan Gheşev, precum şi faţă de familia acestuia. Procurorul general condamnă atacul care l-a vizat pe domnul Ivan Gheşev şi îşi exprimă convingerea că justiţia din Bulgaria va depune toate eforturile pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”, a anunţat Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Totodată, procurorul general al PÎCCJ „reiterează necesitatea ca lupta împotriva corupţiei şi criminalităţii organizate să reprezinte un deziderat permanent pentru autorităţile de aplicare a legii, fiind necesare eforturi sporite pentru combaterea acestor fenomene infracţionale”.

„Incidentul care l-a vizat pe procurorul general al Bulgariei constituie un atac la adresa democraţiei, o încercare de subminare a statului de drept, a fundamentelor care stau la baza societăţii moderne. În contextul proliferării grupărilor infracţionale, în special sub aspect transfrontalier, este necesară o intervenţie fermă a organelor judiciare pentru anihilarea acţiunilor criminalităţii organizate, aceasta reprezentând o ameninţare majoră pentru cetăţenii europeni”, a precizat PÎCCJ.

Coloana de maşini în care se afla procurorul general al Bulgariei a fost atacată luni. O bombă a explodat într-o curbă, chiar lânga maşina oficialului care a scăpat nevătămat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici