Profesorii din Chicago, în grevă pentru prima dată în ultimii 40 de ani

Profesorii din şcolile publice din Chicago (Illinois, nord) au intrat în grevă luni, pentru prima dată în ultimii 40 de ani, cerând o mărire a salariilor, un sistem de evaluare mai bun şi mai multă siguranţă referitoare la locurile de muncă.

181 afișări
Imaginea articolului Profesorii din Chicago, în grevă pentru prima dată în ultimii 40 de ani

Profesorii din Chicago, în grevă pentru prima dată în ultimii 40 de ani (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Nu am reuşit să ajungem la un acord care să împiedice greva", a explicat preşedintele sindicatului profesorilor din Chicago (Chicago Teachers Union, CTU) Karen Lewis, într-un comunicat.

Aproape 25.000 de profesori au intrat în grevă, protest ce ar putea afecta circa 350.000 de copii, de la grădiniţă până la liceu.

Totuşi, reprezentanţii profesorilor rămân la masa negocierilor. Ei cer o majorare cu 30% a salariilor pentru a compensa orarul prelungit. Dar în cursul discuţiilor au lăsat să se înţeleagă că ar putea accepta un procent mai mic cu condiţia ca evaluările să fie mai puţin stricte, iar profesorii concediaţi din cauza închiderii şcolilor să poată fi rechemaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici