Protest anti-război. Au fost întrerupte ştirile în direct de la televiziunea de stat rusă

O protestatară anti-război a întrerupt luni un buletin de ştiri în direct de la postul de televiziune de stat rus Channel One, notează Reuters.

7721 afișări
Imaginea articolului Protest anti-război. Au fost întrerupte ştirile în direct de la televiziunea de stat rusă

O persoană a ridicat un panou în spatele prezentatorului de studio şi a strigat sloganuri care denunţă războiul din Ucraina.

Pancarta, scrisă în engleză şi rusă, conţinea mesajul: „NU RĂZBOI. Opriţi războiul. Nu credeţi propaganda. Vă mint aici”.

Protestatara a putut fi văzută şi auzită câteva secunde, înainte ca postul de televiziune să schimbe programul pentru a o elimina de pe ecran.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a mulţumit protestarea în discursul său video de noaptea trecută:

"Sunt recunoscător acelor ruşi care nu încetează să încerce să transmită adevărul. Celor care luptă împotriva dezinformării şi spun adevărul, fapte reale, prietenilor şi celor dragi", a spus Zelenski. „Şi, [îi mulţumesc] personal femeii care a intrat în studioul Channel One cu un afiş împotriva războiului”.

Televiziunea în care a avut loc incidentul este principala sursă de ştiri pentru multe milioane de ruşi şi urmează îndeaproape linia Kremlinului conform căreia Rusia a fost forţată să acţioneze în Ucraina pentru a demilitariza şi „denazifica” ţara şi pentru a apăra vorbitorii de limbă rusă de acolo împotriva „genocidului”. Ucraina şi cea mai mare parte a lumii au condamnat asta ca pe un pretext fals pentru o invazie a unei ţări democratice.

Femeia a fost arestată şi dusă la o secţie de poliţie din Moscova. Agenţia de presă Tass a spus că s-ar putea confrunta cu acuzaţii în temeiul unei legi împotriva discreditării forţelor armate, citând o sursă de aplicare a legii.

Legea, adoptată pe 4 martie, face ilegale acţiunile publice care vizează discreditarea armatei Rusiei şi interzice răspândirea de ştiri false sau „diseminarea publică a informaţiilor în mod deliberat false despre utilizarea Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse”. Infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de până la 15 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici