Protest de amploare în Portugalia. Oamenii sunt nemulţumiţi de condiţiile de trai

Mii de persoane au ieşit sâmbătă pe străzile Lisabonei pentru a cere Guvernului să intervină pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai. Numeroşi portughezi au probleme din cauza inflaţiei, potrivit Reuters.

2148 afișări
Imaginea articolului Protest de amploare în Portugalia. Oamenii sunt nemulţumiţi de condiţiile de trai

FOTO Reuters/Twitter

Portugalia este una dintre cele mai sărace ţări din Europa de Vest, datele guvernamentale arătând că mai mult de 50% dintre muncitori au câştigat anul trecut mai puţin de 1.000 de euro pe lună. Salariul minim lunar este de 760 de euro.

Preţurile locuinţelor din Portugalia au crescut cu 18,7% în 2022, cea mai mare creştere din ultimele trei decenii. Şi chiriile au crescut în mod semnificativ, în parte din cauza unor speculaţii de pe piaţa imobiliară.

Salariile mici şi chiriile mari fac din Lisabona al treilea cel mai puţin viabil oraş din lume pentru a locui, potrivit unui studiu realizat de brokerii de asigurări CIA Landlords. Rata inflaţiei de 8,3% din Portugalia a agravat problema, iar mulţi oameni au plecat în alte ţări. Datele oficiale arată că aproximativ 20% dintre portughezi trăiesc în străinătate.

Protestul a fost organizat sâmbătă de mişcarea „Fair Life".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici