Protest la nivel european faţă de ACTA. Zeci de mii de oameni, mobilizaţi pe reţelele de socializare

O manifestaţie de amploare la nivel european care să aibă loc sâmbătă este planificată pe reţelele de socializare împotriva acordului privind pirateria pe Internet, ACTA, semnat de ţările europene la sfârşitul lui ianuarie, relatează Radio Polonia, în pagina electronică.

2260 afișări
Imaginea articolului Protest la nivel european faţă de ACTA. Zeci de mii de oameni, mobilizaţi pe reţelele de socializare

Protest la nivel european faţă de ACTA. Zeci de mii de oameni, mobilizaţi pe reţelele de socializare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În Polonia, protestul va avea loc în pieţele din Cracovia, Katowice, Leszno, Radom, Szczecin, Varşovia, Wroclaw şi Poznan.

Aproximativ 20.000 de persoane au afirmat că vor participa la manifestaţii în Germania, iar în România au promis să participe 30.000.

În cadrul unui protest faţă de ACTA, organizat la 26 ianuarie în Poznan, în vestul Poloniei, au participat aproximativ 5.000 de persoane, însă manifestaţiile au degenerat în violenţe, soldate cu arestare a şapte persoane.

Protestele faţă de ACTA au continuat online, miercuri, în Polonia, cu un atac împotriva Ministerului Culturii.

Reprezentanţi din 22 de state membre UE şi Uniunea Europeană au semnat, la sfârşitul lui ianuarie, la Tokyo, Tratatul Comercial Anti-Contrafacere (ACTA), care nu va putea intra însă în vigoare fără aproarea Parlamentului European. Scopul acordului (între UE, SUA, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud şi Elveţia) este, potrivit PE, acela de a consolida respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv online, şi de a combate contrafacerea şi pirateria pentru bunuri precum haine de lux, muzică şi filme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici