Protest violent la Paris: Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, după ce mii de pompieri au luat cu asalt capitala Franţei - FOTO, VIDEO

Mii de pompieri au protestat marţi în capitala Franţei, Paris, nemulţumiţi de veniturile scăzute, iar forţele de ordine au fost nevoite să intervină cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, informează France 24.

2458 afișări
Imaginea articolului Protest violent la Paris: Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, după ce mii de pompieri au luat cu asalt capitala Franţei - FOTO, VIDEO

Mii de pompieri au protestat marţi la Paris

Potrivit aceleiaşi surse, manifestaţiile au început paşnic, însă situaţia a devenit tensionată după ce mai mulţi pompieri au încercat să blocheze o arteră a capitalei franceze, iar Poliţia a încercat să îi oprească.

Ulterior, un conflict violent a izbucnit între protestatari şi forţele de ordine. Poliţiştii au făcut uz de gazele lacrimogene şi tunurile cu apă din dotare, pentru a preveni amplificarea violenţelor.

Zeci de pompieri au protestat în faţa clădirii Parlamentului de la Paris, iar manifestaţia s-a încheiat după o serie de confruntări cu Poliţia.

Ministerul de Interne a anunţat că a fost vorba despre „incidente izolate”. Potrivit instituţiei, şase persoane au fost reţinute, iar trei poliţişti au fost răniţi în urma confruntărilor.

Pompierii solicită o creştere a sporurilor pentru intervenţii, pentru ca acestea să ajungă la un nivel comparabil cu sporurile acordate poliţiştilor. Pompierii profesionişti reprezintă doar 16% din totalul de 247.000 la nivel naţional, marea majoritate a forţelor de intervenţie în caz de incendiu fiind formată din voluntari.

Taguri:
franţa,
protest,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici