PROTESTE ANTI-OBAMA în Africa de Sud: Poliţia utilizează grenade paralizante împotriva manifestanţilor

Poliţia sud-africană a utilizat grenade paralizante împotriva unor opozanţi ai lui Barack Obama care manifestează la Soweto, unde preşedintele american era aşteptat sâmbătă după-amiaza, a constatat un fotograf AFP.

457 afișări
Imaginea articolului PROTESTE ANTI-OBAMA în Africa de Sud: Poliţia utilizează grenade paralizante împotriva manifestanţilor

PROTESTE ANTI-OBAMA în Africa de Sud: Poliţia utilizează grenade paralizante împotriva manifestanţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel puţin trei detonări au fost auzite, iar vehicule antirevoltă au intervenit pentru a dispersa un grup de 200-300 de persoane ce s-au reunit la exteriorul unei filiale a Universităţii din Johannesburg (UJ) cu scopul de adenunţa politica externă americană.

Manifestanţi au strigat "Arestaţi-l pe Obama, nu pe noi", "Ce este această ţară?" sau "Poliţie de apartheid".

Preşedintele american, care a sosit vineri seara în Africa de Sud în cadrul unui turneu african, urmează să se adreseze unor tineri africani în campus.

Imensa localitate Soweto, la sud-vest de Johannesburg, este un bastion al luptei împotriva fostului regim rasist de apartheid.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici