Proteste în Israel: Oamenii cer demisia premierului Netanyahu

  • În Israel are loc cel mai mare protest antiguvernamental de la începutul războiului Hamas.
  • Cele aproape şase luni de conflict au reaprins diviziunile legate de conducerea premierului Benjamin Netanyahu.
221 afișări
Imaginea articolului Proteste în Israel: Oamenii cer demisia premierului Netanyahu

Sursa foto: HEPTA / Mediafax Foto

Zeci de mii de israelieni au organizat, duminică, cel mai mare protest împotriva guvernului condus de premierul Benjamin Netanyahu, de când ţara a intrat în război cu gruparea Hamas în luna octombrie, relatează Euronews.

Protestarii adunaţi în centrul Ierusalimului au cerut, printre altele, soluţii din partea guvernului pentru încetarea focului în Fâşia Gaza şi eliberarea zecilor de ostatici deţinuţi în Gaza de militanţii palestinieni. În plus, aceştia cer demisia premierului Netanyahu şi organizarea de alegeri anticipate, potrivit sursei citate.

,,Netanyahu lucrează doar în interesul său personal”

Oamenii prezenţi la protestul de duminică l-au acuzat pe Netanyahu pentru pierderile suferite din atacul Hamas din 7 octombrie, dar şi pentru faptul că ar fi slăbit relaţiile cu SUA, considerat cel mai mare aliat al ţării.

Criticii spun că deciziile sale par să fie axate pe supravieţuirea politică în detrimentul interesului naţional. Potrivit unor sondaje de opinie la nivel national, Netanyahu şi coaliţia sa se află mult în urma rivalilor lor dacă ar avea loc alegeri astăzi.

Netanyahu a jurat să distrugă Hamas şi să aducă acasă toţi ostaticii, însă aceste obiective au fost evazive.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici