Netanyahu nu renunţă: Israelul va continua ofensiva din Gaza, inclusiv în Rafah

Israelul îşi va continua ofensiva împotriva Hamas, inclusiv în oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza, a declarat joi premierul Benjamin Netanyahu, potrivit Reuters.

374 afișări
Imaginea articolului Netanyahu nu renunţă: Israelul va continua ofensiva din Gaza, inclusiv în Rafah

Netanyahu nu renunţă: Israelul va continua ofensiva din Gaza, inclusiv în Rafah

Deşi există presiuni internaţionale din ce în ce mai mari pentru a opri ofensiva, Netanyahu a jurat să distrugă Hamas, după atacul din 7 octombrie, atunci când 1.200 de persoane au fost ucise şi alte 253 răpite, potrivit unui bilanţ israelian, relevă sursa citată.

,,Există o presiune internaţională şi este în creştere, dar mai ales când presiunea internaţională creşte, trebuie să strângem rândurile, trebuie să rămânem uniţi împotriva încercărilor de a opri războiul", a declarat premierul israelian.

Autorităţile sanitare au anunţat că peste de 30.000 de persoane au fost ucise în Gaza până în prezent, potrivit The Guardian.

Totodată, se estimează că aproximativ 1,5 milioane de persoane sunt înghesuite în Rafah, la extremitatea sudică a enclavei, în apropiere de graniţa cu Egiptul, pentru a scăpa de atacul militar al Israelului, scrie Reuters.

Netanyahu a adăugat că Israelul va acţiona în toată Gaza, ,,inclusiv la Rafah, ultimul bastion al Hamas".

,,Oricine ne spune să nu acţionăm în Rafah ne spune să pierdem războiul şi acest lucru nu se va întâmpla", a spus premierul Israelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici