Proteste masive în Israel / Netanyahu analizează opţiuni privind controversata reformă a justiţiei

Aproximativ 100.000 de persoane au protestat, luni, în faţa Parlamentului Israelului, în Ierusalim, iar sindicatele au anunţat intenţia de a convoca greva generală, din cauza controversatului plan privind reformele judiciare.

665 afișări
Imaginea articolului Proteste masive în Israel / Netanyahu analizează opţiuni privind controversata reformă a justiţiei

FOTO Brian Krassenstein/ Twitter

Biroul premierului Benjamin Netanyahu a comunicat că planul acestuia de a anunţa o posibilă suspendare a reformelor judiciare a fost amânat câteva ore, de teama destrămării coaliţiei guvernamentale. Conform unor surse citate de site-ul Ynetnews.com, premierul Netanyahu ar putea anunţa modificarea proiectului, nu suspendarea acestuia.

În Ierusalim, aproximativ 100.000 de persoane protestează în faţa Knessetului, potrivit cotidianului The Times of Israel. În Tel Aviv, unii manifestanţi au blocat temporar Autostrada Ayalon.

Acţiunile de protest din Israel s-au intensificat după ce premierul Netanyahu l-a demis duminică pe ministrul Apărării, Yoav Gallant, care ceruse public suspendarea reformelor judiciare.

În pofida protestelor, o comisie parlamentară a aprobat luni un plan controversat care prevede selectarea de către Knesset a judecătorilor Curţii Supreme de Justiţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici