PSD: Există determinare la nivelul administraţiei americane pentru ca românii să beneficieze de vize

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, spune că, în urma unei vizite la Washington, a constatat că există determinare la nivelul administraţiei americane pentru ca românii să beneficieze de vize într-un timp cât mai scurt.

139 afișări
Imaginea articolului PSD: Există determinare la nivelul administraţiei americane pentru ca românii să beneficieze de vize

PSD: Există determinare la nivelul administraţiei americane pentru ca românii să beneficieze de vize

„Am continuat, la Washington, să prezentăm rolul pozitiv pe care România îl are în stabilitatea regiunii Mării Negre. Discuţiile de la Congress, cu reprezentanţii Colin Allred, Eric Swalwell, Bill Huizenga au fost axate pe securitatea zonei Mării Negre, cu toţii fiind susţinători ai Black Sea Security Act, dar şi membri în comisiile decidente asupra politicii externe americane. I-am invitat să viziteze România pentru a simţi şi mai bine provocările regiunii şi răspunsurile pe care le putem găsi împreună, spre exemplu prin dezvoltarea de proiecte concrete în cadrul Iniţiativei celor trei mări.

Întâlnirea de la National Democratic Institute cu preşedintele Derek Mitchell şi echipa lui a prilejuit dezbaterea despre valorile şi proiectele comune pentru dezvoltarea unei societăţi inclusive, care să dea o şansa egală tuturor cetăţenilor români”, a scris, pe Facebook, Ştefan Radu Oprea.

Conform acestuia, la Departamentul de Stat a discutat despre situaţia politică cu Directorul pentru Europa Centrala si de Est, Alan Meltzer, şi cu Jessica Warder, care are ca responsabilitate România.

„Nu am uitat să punctăm programul Visa Waiver şi am constatat că există determinare la nivelul administraţiei americane pentru ca românii să beneficieze de vize într-un timp cât mai scurt”, susţine purtătorul de cuvânt al PSD.

Conform acestuia, la Departamentul de Comerţ, directorul pentru Europa Centrală şi de Est, Doreen Parekh, şi Antonios Louloudakis, ofiţerul comercial responsabil pentru România, au apreciat intensificarea schimburilor comerciale care au ajuns la un maxim de 5,1 mld de dolari.

„Este însă mult spaţiu pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale şi intensificarea investiţiilor americane în România. Nu în ultimul rând a fost apreciată participarea delegaţiei României la Select USA, programul american de atragere a companiilor şi investiţiilor. Pentru a treia oară suntem cea mai numeroasă delegaţie din Europa, cu Start Up-uri în tehnologie, iar creativitatea antreprenorilor români este deja recunoscută”, a mai scris Ştefan Radu Oprea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
visa waiver,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici