Incendiul izbucnit la bordul submarinului rus: Kremlinul refuză să ofere mai multe detalii/ Cum titrează presa rusă incidentul | FOTO, VIDEO

Administraţia de la Moscova nu va oferi detalii privind incendiul izbucnit luni la bordul unui submarin rus, în urma căruia 14 persoane au murit, a transmis Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, menţionând că aceste informaţii sunt secrete de stat, relatează BBC.

1226 afișări
Imaginea articolului Incendiul izbucnit la bordul submarinului rus: Kremlinul refuză să ofere mai multe detalii/ Cum titrează presa rusă incidentul | FOTO, VIDEO

Dimitri Peskov: Detaliile incendiului izbucnit la bordul submarinului rus reprezintă secrete de stat

Într-o conferinţă telefonică cu mai mulţi jurnalişti ruşi, Peskov a transmis că este „perfect normal” să menţină detaliile incidentului confidenţiale, deoarece este „în interesul ţării şi a securităţii statului”. Autorităţile au făcut publică moartea celor 14 persoane la o zi după incident.

„Nu este nimic ilegal. Decizia corespunde legislaţiei Rusiei privind secretele de stat”, a declarat Peskov, menţionând că echipajul „a acţionat eroic pentru salvarea submarinului.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să ofere detalii privind submarinul, precum numele sau modelul acestuia, precum şi care era misiunea echipajului sau dacă submarinul funcţiona cu un reactor nuclear.

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat de incident şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor. De asemenea, a anunţat că nouă membri decedaţi ai echipajului vor primi titlul onorific de Erou al Federaţiei Ruse.

Cum titrează presa rusă incidentul petrecut la bordul submarinului

Un reporter de la BBC a publicat pe reţeaua de socializare Twitter o filmare prin care arată cum a fost prezentat incendiul izbucnit la bordul submarinului rus în presa rusă. 

Steve Rosenberg, corespondent la Moscova pentru BBC, spune că „o singură ştire domină titlurile presei ruse în această dimineaţă”. „Stare de urgenţă la Flota Nordică, Cel mai grav accident petrecut la bordul unui submarin rus din 2008, 14 marinari s-au sacrificat” sunt câteva dintre titlurile ziarelor din Rusia. 

Conform unor informaţii neconfirmate apărute în presa rusă, cel puţin cinci persoane au supravieţuit în urma incendiului şi au fost transportate la spital. De asemenea, submarinul ar fi fost alimentat nuclear şi purta numele de AS-12 Losharik.

Ministerul Apărării din Rusia a făcut public incidentul marţi şi a transmis că cele 14 persoane au murit intoxicate cu fum, iar submarinul era unul de cercetare şi făcea măsurători în apele teritoriale ale Rusiei. Incidentul a avut loc luni, în zona Severomorsk (Murmansk), în apropiere de Marea Barents.

Taguri:
rusia,
submarin,
incendiu

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici