Putin a evocat eroismul sovietic din cel de-al Doilea Război Mondial pentru a îndemna la victorie în Ucraina: "Astăzi luptaţi pentru poporul nostru din Donbas, pentru securitatea Rusiei"

Preşedintele rus Vladimir Putin a evocat luni memoria eroismului sovietic din cel de-al Doilea Război Mondial pentru a-şi îndemna armata spre victorie în Ucraina.

2897 afișări
Imaginea articolului Putin a evocat eroismul sovietic din cel de-al Doilea Război Mondial pentru a îndemna la victorie în Ucraina:  "Astăzi luptaţi pentru poporul nostru din Donbas, pentru securitatea Rusiei"

Adresându-se rândurilor masive de militari în Piaţa Roşie la cea de-a 77-a aniversare a victoriei asupra Germaniei naziste, Putin a condamnat ceea ce a numit ameninţări externe de slăbire şi divizare a Rusiei şi a repetat argumentele familiare pe care le-a folosit pentru a-şi justifica invazia - că NATO creează ameninţări chiar lângă graniţele sale, potrivit Reuters.

El s-a adresat direct soldaţilor care luptă în regiunea Donbas din estul Ucrainei, pe care Rusia s-a angajat să o "elibereze" de Kiev.

"Apărarea Patriei atunci când se decide soarta ei a fost întotdeauna sacră", a spus el. "Astăzi luptaţi pentru poporul nostru din Donbas, pentru securitatea Rusiei, patria noastră".

Discursul de 11 minute al lui Putin în ziua 75 a invaziei nu a oferit nicio evaluare a progreselor înregistrate în război şi nu a dat nicio indicaţie cu privire la cât timp ar putea continua.

El a comparat în repetate rânduri războiul - pe care îl prezintă ca o luptă împotriva naţionaliştilor periculoşi de inspiraţie "nazistă" din Ucraina - cu provocarea cu care s-a confruntat Uniunea Sovietică atunci când Adolf Hitler a invadat-o în 1941.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Rusia este cea care pune în scenă o "reconstituire sângeroasă a nazismului" în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici