Putin acuză Statele Unite că vor prelungirea războiului din Ucraina şi destabilizarea Asiei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat, marţi, Statele Unite că încearcă să prelungească războiul din Ucraina şi să destabilizeze situaţia în zona Asia-Pacific prin recenta vizită efectuată în Taiwan de Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

956 afișări
Imaginea articolului Putin acuză Statele Unite că vor prelungirea războiului din Ucraina şi destabilizarea Asiei

Hepta

"Situaţia din Ucraina demonstrează că Statele Unite încearcă să prelungească acest conflict. Şi acţionează în acelaşi mod prin cauzarea unui potenţial conflict în Asia", a declarat Vladimir Putin, conform cotidianului Le Monde, în discursul rostit la Conferinţa pentru Securitate Internaţională de la Moscova.

Vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan se înscrie "într-o strategie conştientă care are rolul destabilizării situaţiei mondiale". "Este o demonstraţie impertinentă a lipsei de respect faţă de suveranitatea altor ţări şi faţă de obligaţiile internaţionale. A fost o provocare pregătită minuţios", a acuzat preşedintele Rusiei.

"Aventura americană în Taiwan nu este doar vizita unui singur politician iresponsabil, ci face parte dintr-o strategie deliberată şi conştientă a Statelor Unite pentru destabilizarea şi deteriorarea situaţiei în regiune şi în lume", a insistat liderul de la Kremlin, citat de agenţia ANSA.

China a organizat cele mai ample exerciţii militare în jurul Taiwanului ca reacţie la vizita la Taipei efectuată de Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor de la Washington. În plus, Beijingul a semnalat că manevrele militare în jurul Taiwanului vor deveni o rutină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici