Putin demite comandanţi de top din cauza eşecurilor militare

Ministerul britanic al Apărării a publicat actualizarea zilnică a informaţiilor, care joi se concentrează pe faptul că Rusia ar fi dat afară o serie de comandanţi de rang înalt din armată pentru performanţe insuficiente în războiul din Ucraina, scrie BBC.

4630 afișări
Imaginea articolului Putin demite comandanţi de top din cauza eşecurilor militare

Putin demite comandanţi de top din cauza eşecurilor militare

De asemenea, documentul acuză Kremlinul că a condus o operaţiune militară şi de securitate plină de "muşamalizări şi ţapi ispăşitori" - o acuzaţie adeseori lansată Moscovei, şi nu doar de către Marea Britanie.

O listă a celor despre care se crede că au fost daţi afară de Vladimir Putin îi include pe generalul-locotenent Serhiy Kisel, care a comandat Armata de tancuri de elită 1 a Gărzii, pentru că nu a reuşit să captureze Harkovul şi pe viceamiralul Igor Osipov, care a comandat Flota rusă din Marea Neagră, în urma scufundării crucişătorului Moskva în aprilie,

Potrivit ministerului, nu este clar dacă şeful Statului Major General rus, Valeriy Gerasimov, este în funcţie, şi nici nu este clar dacă se mai bucură de încredere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici