Putin doreşte să fie în continuare "util poporului" său

Preşedintele rus, Vladimir Putin a declarat marţi că doreşte să fie în continuare "de folos poporului rus" şi după alegerile prezidenţiale din martie 2008, alimentând astfel "zvonurile" legate de interesul faţă de un al treilea mandat sau de funcţia de premier, relatează AFP.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Putin doreşte să fie în continuare "util poporului" său

Putin doreşte să fie în continuare "util poporului" său

"Aş vrea să mă aflu acolo unde aş putea fi de folos poporului rus", a declarat Putin în cadrul conferinţei de presă organizate cu prilejul vizitei sale la Teheran, în timp ce Constituţia îi interzice să participe la scrutinul din 2008 după două mandate consecutive.

"Pentru moment, acestea nu sunt decât zvonuri", a răspuns el întrebat de un jurnalist dacă intenţionază să participe din nou la alegeri mai târziu, de exemplu, în 2012, sau să devină premier în 2008.

"Respect litera şi spiritul Constituţiei care nu premite mai mult de două mandate (prezidenţiale) consecutive", a repetat şeful statului rus.

"Un alt mandat mai târziu este teoretic posibil potrivit legii, dar întreaga lume şi Rusia se dezvoltă într-un ritm dinamic, iar eu nu voi face predicţii în acest sens", a completat liderul rus.

Putin a anunţat la 1octombrie că la scrutinul legislativ din decembrie, se va afla în fruntea listei partidului proguvernamental Rusia Unită şi a sugerat cu această ocazie că ar putea deveni premier în urma alegerilor prezidenţiale din 2008.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici