Putin le-a ordonat oficialilor regionali să găsească soluţii concrete la incendiile din Siberia care afectează economia. În 2021 au avut loc cele mai grave incendii

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut marţi oficialilor regionali să se ocupe de incendiile de pădure din Siberia şi a declarat că nu se poate repeta sezonul de incendii de anul trecut, cel mai grav înregistrat vreodată.

1491 afișări
Imaginea articolului Putin le-a ordonat oficialilor regionali să găsească soluţii concrete la incendiile din Siberia care afectează economia. În 2021 au avut loc cele mai grave incendii

În cadrul unei întâlniri online transmise de televiziunea de stat, Putin a declarat că incendiile provoacă pagube materiale semnificative şi reprezintă o ameninţare la adresa vieţii, a mediului şi a economiei, potrivit Reuters.

Putin a spus: "Nu putem permite o repetare a situaţiei de anul trecut, când incendiile de pădure au fost cele mai lungi şi mai intense din ultimii ani".

Ministrul interimar al situaţiilor de urgenţă, Alexander Chupryan, i-a spus lui Putin că de la începutul anului au avut loc 4.000 de incendii de pădure pe 270.000 de hectare, o suprafaţă mai mare decât cea a Luxemburgului.

Sezonul de incendii din 2021 a fost cel mai mare din Rusia, cu 18,8 milioane de hectare de pădure distruse, potrivit Greenpeace Rusia.

Greenpeace a precizat că, de la sfârşitul lunii aprilie, incendiile de vegetaţie erau mai răspândite decât în acelaşi moment al anului trecut, deşi erau sub media ultimilor ani.

Alexei Iaroshenko, şeful programului forestier de la Greenpeace Rusia, a declarat că va depinde foarte mult de vremea de vară, dar că Rusia va cunoaşte probabil un alt sezon de incendii de amploare istorică.

Iaroshenko a declarat: "Nimic nu s-a schimbat faţă de anul trecut. Deocamdată, este probabil să asistăm la un alt sezon de incendii de proporţii".

Chupryan a declarat că 16 persoane au murit în incendii în ultima săptămână. Cel puţin opt persoane au murit sâmbătă în Siberia, în timp ce incendiile au distrus sute de clădiri din mai multe sate, iar vântul puternic a îngreunat eforturile de stingere a flăcărilor.

Incendiile de vegetaţie au devenit mai intense în Rusia în ultimele sezoane, ajutate de temperaturile neobişnuit de ridicate din Siberia, determinate de schimbările climatice. Acestea eliberează în fiecare an milioane de tone de carbon şi alţi poluanţi în atmosferă.

Ecologiştii se tem că incendiile şi vremea caldă ar putea dezgheţa permafrostul siberian şi turbăriile, eliberând şi mai mult carbon care a fost stocat de mult timp în tundra îngheţată. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici