Putin minimalizează decizia unor lideri occidentali de a nu veni la Jocurile Olimpice de la Soci

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a minimalizat duminică decizia unora dintre liderii occidentali de a nu veni la Jocurile Olimpice de la Soci care vor începe în mai puţin de trei săptămâni.

401 afișări
Imaginea articolului Putin minimalizează decizia unor lideri occidentali de a nu veni la Jocurile Olimpice de la Soci

Putin minimalizează decizia unor lideri occidentali de a nu veni la Jocurile Olimpice de la Soci (Imagine: Meidafax Foto/AFP)

"Unii şefi de stat şi de guvern nu au deloc obiceiul să meargă la inaugurarea (Jocurilor Olimpice)", a declarat el într-un interviu televizat. Să vină, "în opinia mea, este o bună ocazie (...) de a se întâlni, de a discuta unele lucruri, dar nu aş vrea să amestec sportul şi politica", a adăugat el.

"Jocurile Olimpice nu sunt o competiţie a oamenilor politici", a apreciat el.

Preşedinţii american Barack Obama şi francez François Hollande, precum şi cancelarul german Angela Merkel au anunţat că nu vor merge la Soci.

În plus, Obama a afirmat că o militantă a cauzei homosexuale, Billie Jean King, fostă campioană la tenis şi lesbiană declarată, va face parte din delegaţia oficială americană.

Delegaţia SUA va fi condusă de secretarul pentru Securitatea Internă, Janet Napolitano. Din delegaţie vor mai face parte ambasadorul SUA la Moscova, Michael McFaul, consilierul prezidenţial Rob Nabors şi fostul campion la patinaj artistic Brian Boitano. Pentru ceremonia de încheiere a JO, Casa Albă a anunţat o delegaţie condusă de subsecretarul de Stat William Burns.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici