Putin: Rusia va face tot posibilul pentru a garanta securitatea Jocurilor Olimpice de la Soci

Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a adresat vineri posturilor de televiziune străine pentru a asigura că Rusia va face "tot" posibilul pentru a garanta securitatea Jocurilor Olimpice de la Soci, care se vor deschide la 7 februarie.

138 afișări
Imaginea articolului Putin: Rusia va face tot posibilul pentru a garanta securitatea Jocurilor Olimpice de la Soci

Putin: Rusia va face tot posibilul pentru a garanta securitatea Jocurilor Olimpice de la Soci (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În momentul în care Putin susţinea aceste declaraţii, o dublă explozie s-a produs la Mahacikala, capitala Daghestanului, republică situată în Caucazul rus.

"Misiunea noastră în calitate de organizatori este să garantăm securitatea participanţilor şi a spectatorilor acestei sărbători sportive şi vom face totul în acest sens", a declarat Putin într-un interviu acordat la Soci mai multor posturi de televiziune ruseşti şi străine, din care un fragment a fost difuzat vineri.

"Dacă ne vom permite să dăm dovadă de slăbiciune, să ne arătăm teama, vom ajuta teroriştii să îşi atingă obiectivele", a declarat Putin.

"Comunitatea internaţională, care lucrează în toate domeniile - umanitar, politic, economic -, cred că trebuie să îşi unească eforturile în lupta împotriva actelor teroriste, a uciderii persoanelor nevinovate", a adăugat Putin, al cărui interviu va fi difuzat integral duminică seara.

Vladimir Putin a ordonat măsuri de securitate sporite în apropierea Jocurilor Olimpice, care se deschid la 7 februarie.

Rebeliunea islamistă în Caucaz a promis să facă totul pentru a împiedica organizarea acestor Jocuri Olimpice.

Temerile de a vedea aceste ameninţări puse în aplicare au fost întărite de două atentate sinucigaşe soldate în total cu 34 de morţi la 29 şi 30 decembrie la Volgograd, un oraş din sudul Rusiei. Acestea nu au fost revendicate până în prezent.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici