Putin: Naufragiul de pe Volga este rezultatul "neglijenţei" şi "lăcomiei"

Naufragiul de pe Volga, soldat cu 113 morţi, este rezultatul "neglijenţei" şi "lăcomiei" a declarat joi premierul rus Vladimir Putin în cadrul unei vizite-surpriză în Tatarstan, unde a avut loc drama.

1266 afișări
Imaginea articolului Putin: Naufragiul de pe Volga este rezultatul "neglijenţei" şi "lăcomiei"

Putin: Naufragiul de pe Volga este rezultatul "neglijenţei" şi "lăcomiei" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt atâtea victime, atâţia copii morţi, este înspăimântător să se plătească un asemenea preţ din cauza iresponsabilităţii, neglijenţei, lăcomiei şi încălcării grosolane a normelor de securitate", a declarat Putin, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă.

Potrivit ultimului bilanţ al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, au fost recuperate 113 cadavre, între care 27 de copii, iar 16 persoane sunt date dispărute.

Premierul a mers joi în Kazan, capitala Tatarstanului, pentru a participa la o reuniune a comisiei guvernamentale care anchetează naufragiul vaporului de croazieră Bulgaria, produs duminică.

"Cum se face că o firmă fără licenţă a putut opera? Cum au fost vândute biletele? Cine a dat autorizaţie?", s-a întrebat el.

Parchetul general rus a constatat deja "multiple infacţiuni" în privinţa navei Bulgaria, care a fost construită în 1955 în Cehoslovacia: "aceasta nu avea licenţă pentru a transporta pasageri, motorul stâng era în pană şi era supraîncărcată".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici