LIVE UPDATE   Putin, primele cuvinte după rebeliunea armată: "O activitate criminală care are ca scop slăbirea ţării" / Liderul rus a dus discursul din nou spre Vest: "Occidentul şi Kievul doresc ca soldaţii ruşi să se omoare între ei" / Ofertă pentru luptătorii Wagner: Înrolare sau exil

Putin a vorbit pentru prima dată după rebeliunea armată, cea mai mare provocare cu care regiumul său s-a confruntat în cei 23 de ani la putere. Liderul rus a spus că organizatorii rebeliunii vor fi "aduşi în faţa justiţiei". Discursul a fost înregistrat.

2643 afișări
Imaginea articolului Putin, primele cuvinte după rebeliunea armată: "O activitate criminală care are ca scop slăbirea ţării" /  Liderul rus a dus discursul din nou spre Vest: "Occidentul şi Kievul doresc ca soldaţii ruşi să se omoare între ei" / Ofertă pentru luptătorii Wagner: Înrolare sau exil

Putin, primele cuvinte după rebeliunea armată: "O activitate criminală care are ca scop slăbirea ţării" / "Occidentul şi Kievul doresc ca soldaţii ruşi să se omoare între ei"

UPDATE Întâlnire în ceas de seara la Kremlin

Preşedintele rus Vladimir Putin are o întâlnire cu şefii agenţiilor de securitate, a declarat luni seară purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit presei de stat RIA Novosti.

"Participă procurorul general Krasnov, ministrul de interne Kolokoltsev, ministrul apărării Şoigu, directorul FSB Bortnikov, şeful Gărzii Naţionale Zolotov, directorul FSO Kochnev, şeful Comitetului de anchetă Bastrykin şi şeful administraţiei de la Kremlin Vaino", potrivit RIA Novosti.

Discurs Putin

Putin a afirmat într-o declaraţie că "organizatorii acestei rebeliuni vor fi aduşi în faţa justiţiei" şi că rebeliunea a fost "o activitate criminală care are ca scop slăbirea ţării".

Într-o declaraţie virulentă, Putin a spus că "orice fel de şantaj este sortit eşecului" şi că Occidentul şi Kievul doresc ca soldaţii ruşi să se omoare între ei.

El a mulţumit publicului rus pentru "sprijinul, patriotismul şi solidaritatea" şi liderului din Belarus, Lukaşenko, pentru o rezolvare paşnică.

"Practic, întreaga societate rusă... a fost unită de responsabilitatea de a-şi apăra patria", a declarat Putin.

De asemenea, el a mulţumit oficialilor luptătorilor Wagner care "au luat decizia corectă de a se opri şi de a se întoarce pentru a preveni vărsarea de sânge".

Putin a adăugat că majoritatea mercenarilor Wagner sunt "patrioţi" care au fost "folosiţi" de organizatorii rebeliunii.

Putin a mai afirmat, fără dovezi, că Ucraina a fost implicată în evenimentele din weekend şi numeşte revolta "răzbunare pentru contraofensiva lor eşuată".

Ofertă pentru soldaţii Wagner

„Astăzi aveţi ocazia să continuaţi să serviţi Rusia prin încheierea unui contract cu Ministerul Apărării sau cu alte agenţii de aplicare a legii sau să vă întoarceţi la familia şi prietenii dumneavoastră. Oricine doreşte poate merge şi în Belarus. Promisiunea pe care am făcut-o se va împlini. Repet, alegerea este la latitudinea fiecăruia dintre voi”, a spus Putin.

Prin "oricine doreşte poate merge şi în Belarus", liderul rus face referire la înţelegerea pe care Lukaşenko a intermediat-o. Prigojin şi oamenii săi pot merge în statul vecin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici