Putin pune condiţii, ca să stea la masă cu Scholz

Kremlinul anunţă că Putin este deschis dialogului cu Occidentul, dar numai dacă acesta aduce rezultate, reacţie care vine după ce Scholz a spus că este disponibil să vorbească cu el.

6490 afișări
Imaginea articolului Putin pune condiţii, ca să stea la masă cu Scholz

Kremlinul anunţă că Putin este deschis dialogului cu Occidentul, dar numai dacă acesta aduce rezultate, reacţie care vine după ce Scholz a spus că este disponibil să vorbească cu el.

Vladimir Putin „nu exclude niciodată” contactele cu liderii occidentali, dar acestea trebuie să fie „contacte eficiente” care să ducă la un rezultat.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus asta astăzi, după declaraţiile raportate ieri de cancelarul german Olaf Scholz privind „necesitatea” de a continua discuţiile cu preşedintele rus.

„Preşedintele – a subliniat Peskov, citat de agenţia Tass – nu exclude niciodată contactele, din moment ce a spus mereu că este deschis la diverse discuţii, în special la summit. Dar, preşedintele a fost şi rămâne întotdeauna un susţinător al comunicării care vizează rezultate, nu discuţii de dragul discuţiilor”.

Într-un interviu pentru ziarul Heilbronner Stimme, Scholz a spus că „azi, în această situaţie, este necesar să vorbim” cu Putin. „Am făcut-o în trecut şi o voi face din nou în viitor”, a adăugat cancelarul.

Oficialul a precizat că, pentru a începe negocierile între Ucraina şi Rusia, este necesară „retragerea trupelor (ruseşti) şi asta este ceea ce (Putin) evident că nu este pregătit să facă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici