Putin s-a adresat liderilor G20 pentru prima dată de la începutul războiului: Trebuie să ne gândim cum să oprim "tragedia" din Ucraina

  • Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri, în cadrul unui summit online al Grupului G20, că este necesar ca marile puteri să se gândească la modul în care se poate pune capăt "tragediei" din Ucraina.
  • Liderul de la Kremlin a precizat că Moscova nu a refuzat niciodată să participe la negocieri de pace cu Kievul.
7278 afișări
Imaginea articolului Putin s-a adresat liderilor G20 pentru prima dată de la începutul războiului: Trebuie să ne gândim cum să oprim "tragedia" din Ucraina

Decizia lui Putin de a trimite trupe în Ucraina în februarie 2022 a declanşat cel mai sângeros conflict din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial şi cea mai gravă confruntare dintre Rusia şi Occident de la sfârşitul Războiului Rece.

Adresându-se liderilor G20 pentru prima dată de la începutul războiului, şeful Kremlinului a declarat că unii lideri au spus în discursurile lor că sunt şocaţi de "agresiunea" continuă a Rusiei în Ucraina, informează Reuters.

"Da, desigur, acţiunile militare sunt întotdeauna o tragedie", a declarat Putin la reuniunea virtuală a G20 convocată de premierul Indiei, Narendra Modi.

"Şi, desigur, ar trebui să ne gândim cum să oprim această tragedie", a spus Putin. "Apropo, Rusia nu a refuzat niciodată discuţiile de pace cu Ucraina".

Un oficial rus de rang înalt a declarat marţi că Moscova nu poate coexista cu actualul guvern de la Kiev şi că va continua ceea ce numeşte operaţiunea sa militară specială pentru a "demilitariza" Ucraina.

Ucraina a promis că va lupta până când ultimul soldat rus va părăsi teritoriul său, iar aliaţii occidentali au declarat că vor continua să sprijine Kievul.

Împreună cu Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în 2014, Rusia controlează aproape o cincime din teritoriul ucrainean recunoscut internaţional. Putin spune că acest teritoriu face acum parte din Rusia.

Contraofensiva Ucrainei nu a reuşit să obţină câştiguri semnificative în acest an împotriva forţelor ruse.

Putin a lipsit de la summiturile anterioare ale G20 de la New Delhi şi Nusa Dua, Indonezia, trimiţându-l în schimb pe ministrul de externe Serghei Lavrov.

Liderul rus s-a adresat summiturilor din 2021 şi 2020 de la Moscova. El a participat ultima dată la o adunare G20 în persoană la Osaka, Japonia, în 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici