Putin supervizează exerciţiile militare alături de Lukaşenko. SUA avertizează că forţele ruse sunt pregătite să lovească Ucraina

  • Forţele ruse din apropierea graniţei cu Ucraina se pun în mişcare, avertizează SUA
  • Separatiştii din estul Ucrainei fac apel la mobilizare armată
  • Putin supraveghează exerciţiile militare comune alături de Lukaşenko
6932 afișări
Imaginea articolului Putin supervizează exerciţiile militare alături de Lukaşenko. SUA avertizează că forţele ruse sunt pregătite să lovească Ucraina

Sursa foto: MediafaxFoto

Rusia a testat cu succes rachete hipersonice şi de croazieră, cu potenţial nuclear, în timpul exerciţiilor militare ruse.  Preşedintele rus Vladimr Putin a privit exerciţiile de pe ecranele centrului de control alături de omologul său din Belarus, Alexander Lukaşenko.

Odată cu creşterea temerilor occidentale privind declanşarea unui război între Rusia şi Ucraina, preşedintele american Joe Biden intenţionează să-şi convoace principalii consilieri duminică pentru a discuta despre criză. Washingtonul a acuzat trupele ruse, masate strategic la frontierele Ucrainei, că avansează şi că sunt pregătite să lovească în orice moment.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că forţele ruse încep să se desfăşoare şi să se apropie de graniţă, relatează Reuters.

„Sperăm că Putin se va retrage din pragul conflictului”, a declarat Austin.

Rusia a ordonat consolidarea armatei şi a solicitat ca Ucraina să nu fie niciodată eligibilă să adere la NATO. Kremlinul a catalogat avertismentele occidentale referitoare la o posibilă invazie drept isterice şi periculoase. Moscova afirmă că se retrage, dar Washingtonul şi aliaţii spun contrariul: acumularea de trupe creşte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici