Lovitură de stat în Rusia   Putin va fi înlăturat de la putere peste 3 luni? Aliaţii săi recunosc că războiul din Ucraina este pierdut, iar ofiţerii refuză să-i execute ordinele pentru atacuri nucleare

Înalţii oficiali de securitate ai lui Vladimir Putin cred că războiul din Ucraina este „pierdut”, ceea ce duce la creşterea şanselor unei lovituri de stat, spune un analist.

21514 afișări
Imaginea articolului Putin va fi înlăturat de la putere peste 3 luni? Aliaţii săi recunosc că războiul din Ucraina este pierdut, iar ofiţerii refuză să-i execute ordinele pentru atacuri nucleare

Sursa Foto - Hepta

Putin ar putea fi înlăturat de la putere peste 3 luni 

Şansele ca dictatorul rus să declanşeze o lovitură nucleară scad  deoarece ofiţerii refuză să-i execute ordinul, declară jurnaistul Christo Grozev, care sugerează că Putin va pierde puterea.

El spune că este puţin probabil ca oficialii de conducere să se supună comenzilor lui Putin de a lansa arme nucleare.

Majoritatea ofiţerilor cred că Putin nu mai fi la putere peste trei luni.

„Cred că elita informată din cadrul forţelor de securitate este cea care înţelege că războiul este pierdut”, a spus Grozev pentru Radio Liberty.

El a spus că cercul apropiat al lui Putin înţelege că preşedintele va avea nevoie de o mobilizare totală în masă pentru a câştiga războiul, dar acest lucru ar provoca o „explozie socială” în Rusia, transmite Metro

Putin nu poate lansa un atac nuclear fără aprobarea ofiţerilor 

Putin şi cercul său de apropiaţi fac  presiuni pentru utilizarea armelor nucleare sau chimice, a avertizat Grozev, pentru a nu mai irosi încă 10.000 de vieţi ale soldaţilor şi ofiţerilor ruşi”.

Grozev,  investigator pentru grupul de jurnalişti de investigaţie Bellingcat, a declarat că sunt necesare  „cinci mâini” pentru ca Rusia să lanseze rachete nucleare. Iar ofiţerii pot sfida ordinele lui Putin. 

„Iar acest refuz va declanşa, cel mai probabil, o lovitură de stat, pentru că după refuzul de a respecta ordinul regelui, totul se va prăbuşi foarte repede”, a adăugat el.

„Dacă Putin decide să dea un ordin de utilizare a armelor nucleare, el trebuie să fie sigur că toată lumea de-a lungul lanţului va îndeplini acest ordin”.

Dacă o persoană nu se conformează, Grozev spune că acesta va fi un „semnal de insubordonare” care ar putea duce la „moartea lui Putin”.

„Deci, până când nu va fi sigur că toată lumea se va conforma, nu va da acest ordin”, a adăugat el.

Se ştie că ministrul apărării Serghei Şoigu şi şeful personalului apărării Valery Gerasimov, pot să provoace lovituri nucleare.

În timpul războiului, Putin a fost văzut în public cu un oficial care îi poartă servieta nucleară.

Să ne pregătim pentru Rusia post-Putin? 

Jurnalistul a mai dezvăluit că oficiali înalţi din agenţia de securitate FSB şi ale organizaţiei de informaţii militare GRU se pregătesc pentru Rusia post-Putin

El a declarat că „elita FSB” ştie exact câte trupe ruseşti au murit în Ucraina şi ştie că cei rudele şi persoanele dragi ai militarilor ruşi ce au fost ucişi sau au dispărut  „nu încetează să pună întrebări”.

„Ei ştiu că această situaţie va scăpa în cele din urmă de sub control”, a adăugat Grozev.

„Acestea sunt acele părţi ale forţelor de securitate care cunosc pericolele pentru regim şi ei înşişi se pregătesc pentru un viitor fără Putin. 

„Unii dintre ei caută o oportunitate de a-şi scoate familiile din Rusia, toţi caută modalităţi de a transfera banii acumulaţi (bani câştigaţi din corupţie în multe cazuri) în dolari şi euro.

„Se desfăşoară o trădare pentru că ei nu urmează ordinele ideologice ale Kremlinului, ci se pregătesc pentru o realitate alternativă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici