Radarul antirachetă american va fi construit la 100 de kilometri sud-vest de Praga - AFP

Baza radar care va fi construită în Cehia, ca parte a scutului american antirachetă, va fi situată în apropierea satului Misov, la 100 de kilometri sud-vest de Praga, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Guvernului ceh, citat de AFP.

1 afișare

"La propunerea Ministerului Apărării, Consiliul Naţional pentru Securitate a decis amplasarea bazei acolo, în condiţiile în care acest loc este cel mai adaptat din punct de vedere militar, strategic şi politic", a declarat Tomas Klvana, purtătorul de cuvânt al Executivului de la Praga.

Terenul este situat în incinta complexului militar de la Brdy, dezafectat de mai mulţi ani.

Majoritatea cetăţenilor cehi se pronunţă împotriva instalării radarului antirachetă american. Potrivit unui sondaj al Institutului Factum Invenio, 64 la sută dintre cetăţeni sunt împotriva iniţiativei.

În regiunea Brdy, opoziţia populaţiei este masivă, aşa cum arată şi rezultatele referendumurilor organizate de curând.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici