Radovan Karadzici refuză să se prezinte luni la deschiderea procesului său

Fostul lider politic al sârbilor din Bosnia, Radovan Karadzici, i-a informat în scris pe judecătorii Tribunalului Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie că va boicota deschiderea procesului său luni, a anunţat avocatul acestuia, citat de AFP.

18 afișări
Imaginea articolului Radovan Karadzici refuză să se prezinte luni la deschiderea procesului său

Radovan Karadzici refuză să se prezinte luni la deschiderea procesului său (Imagine: Mediafax Foto)

"Vă informez prin prezenta că apărarea mea nu este pregătită pentru procesul care urmează să înceapă la 26 octombrie şi, în consecinţă, nu mă voi prezenta în faţa dumneavoastră la această dată", scrie Radovan Karadzici în documentul transmis de avocatul său, Peter Robinson.

Fostul lider politic al sârbilor din Bosnia, care se apără singur, a cerut în zadar judecătorilor amânarea deschiderii procesului său.

Radovan Karadzici, în vârstă de 64 de ani, care pledează nevinovat, urmează să compară luni în faţa judecătorilor din cadrul TPI pentru genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război comise în timpul războiului din Bosnia (1992-1995).

El a fost arestat în iulie 2008 la Belgrad, după 13 ani de căutare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici