Răpitorii turiştilor europeni provin din triburi locale care acţionează la graniţa Egiptului

Răpitorii celor 11 turişti europeni şi ai celor opt egipteni fac parte din "triburile locale" care operează la frontiera Egiptului cu Sudanul, Ciadul şi Libia, potrivit unor surse din cadrul forţelor de securitate germane.

20 afișări
Imaginea articolului Răpitorii turiştilor europeni provin din triburi locale care acţionează la graniţa Egiptului

Răpitorii turiştilor europeni provin din triburi locale care acţionează la graniţa Egiptului

Secretarul de stat din Ministerul german de Interne, August Hanning, a declarat marţi că răpitorii "i-au eliberat ei înşişi" pe ostatici.

"O parte dintre răpitori fuseseră ucişi (anterior) sau capturaţi de forţele de securitate sudaneze. (Restul) răpitorilor i-au eliberat ei înşişi pe ostatici", a precizat Hanning la postul de televiziune n-tv.

El a confirmat, ca şi Ministerul de Externe, că "forţe speciale (germane) au fost trimise în Egipt pentru ajuta în caz de nevoie la eliberarea ostaticilor, dar nu au fost nevoite să intervină".

Conform unor surse din cadrul forţelor de securitate germane, şase răpitori au fost ucişi duminică la un punct de control rutier de care au încercat să treacă fără ostatici. Doi răpitori au fost arestaţi cu această ocazie, potrivit surselor.

Conform aceloraşi surse, răpitorii provin din "triburile locale" care "acţionează" la frontiera Egiptului cu statele Sudan, Ciad şi Libia.

Cei cinci turişti germani răpiţi în Egipt la 19 septembrie, cu vârste cuprinse între 37 şi 69 de ani, au revenit marţi dimineaţa la Berlin în stare bună, a anunţat Ministerul de Externe. Ei au fost însoţiţi de membri ai forţelor speciale germane de intervenţie GSG 9, ai unei escadrile aeriene, de experţi în logistică şi forţe speciale ale armatei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici