Răsturnare de situaţie pentru Obamacare, controversata Lege a Serviciilor Medicale Accesibile

  • Legea Serviciilor Medicale Accesibile din SUA, cunoscută drept „Obamacare”, a trecut de un nou moment de cotitură.
  • Curtea Supremă a respins plângerea unui grup de reclamaţi împotriva reformei-cheie a fostului preşedinte Barack Obama.
  • Viitorul Legii Serviciilor Medicale Accesibile pare acum unul sigur, după un deceniu în care republicanii au militat pentru abrogarea sa.
1257 afișări
Imaginea articolului Răsturnare de situaţie pentru Obamacare, controversata Lege a Serviciilor Medicale Accesibile

Legea Serviciilor Medicale Accesibile din SUA, cunoscută sub numele de „Obamacare”, a făcut faţă celei de-a treia mari provocări la care a fost supusă, în faţa Curţii Supreme.

Instanţa a decis, prin vot majoritar, că reclamanţii nu au temei pentru a continua procesul, relatează The New York Times. Totuşi, autorităţile juridice au ocolit problema mai amplă pe care se sprijină cazul format în jurul reformei-cheie a fostului preşedinte american Barack Obama. Din 2010, în jurul legii sunt controverse legate de valabilitatea acesteia în lipsa unei prevederi care le impunea iniţial celor mai mulţi americani să obţină asigurări de sănătate sau să fie penalizaţi.
 
În ultimul deceniu, republicanii au dus o luptă constantă împotriva legii Obamacare, pe care Donald Trump a criticat-o de fiecare dată când a avut ocazia.
 
Dar tentativele de abrogare au eşuat, la fel ca cele două înfăţişări anterioare în faţa Instanţei Supreme, din 2012 şi 2015. Odată cu trecerea anilor, legea a câştigat popularitate şi a devenit parte integrată a sistemului de Sănătate. Iar viitorul său pare acum unul sigur.

În cazul în care Legea Serviciilor Medicale Accesibile ar fi fost abrogată, numărul persoanelor neasigurate din Statele Unite ar fi crescut cu aproximativ 70%, ceea ce reprezintă 21 de milioane de oameni, conform celor mai recente estimări.

Cea mai afectată ar fi fost categoria adulţilor cu venituri mici, dar lucrurile s-ar fi destabilizat şi la nivelul asigurărilor private şi în rândul tinerilor cu vârste sub 26 de ani, co-asiguraţi prin intermediul părinţilor cu venituri modeste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici