Rata infectărilor a EXPLODAT. Oraşul de 14 milioane de locuitori lovit din nou de COVID-19

În Tokyo, capitala Japoniei, s-au raportat joi 107 de noi cazuri cu noul virus, fiind cel mai mare bilanţ înregistrat în ultimele două luni, precizează Reuters.

4577 afișări
Imaginea articolului Rata infectărilor a EXPLODAT. Oraşul de 14 milioane de locuitori lovit din nou de COVID-19

Rata infectarilor a EXPLODAT. Oraşul de 14 milioane de locuitori lovit din nou de COVID-19

Secretarul general al cabinetului japonez a declarat că nu este necesară reintroducerea stării de urgenţă, anunţă Reuters.Capitala japoneză, care are 14 milioane de locuitori, a încercat iniţial să stopeze noile cazuri zilnice la mai puţin de 20 de zile după ce guvernul a ridicat starea de urgenţă pe 25 mai, pentru a vedea daca rata depăşeşte în mod constant 50 de cazuri săptămânale.
 
Ultima oară când s-au înregistrat peste 100 de cazuri cu noul virus în capitala niponă a fost pe 2 mai. Guvernatorul de la Tokyo, Yuriko Koike, a declarat că joi, aproximativ 70% din cazuri au fost cuprinse între persoane cu vârste de 20 şi 30 de ani. Aceasta a declarat:
 
„Este foarte neplăcut că numărul creşte oarecum. Aş dori să-i rog pe toţi locuitorii din Tokyo şi pe toţi cei din întreprinderi să colaboreze pentru a preveni acest lucru."
 
Secretarul general al cabinetului, Yoshihide Suga, le-a spus reporterilor că nu crede că este nevoie de o nouă stare de urgenţă:
 
„Vom continua să acordăm atenţie situaţiei infecţiei din zonă cu un sentiment de urgenţă şi vom lucra atât pentru a preveni răspândirea infecţiei, cât şi pentru a sprijini activitatea economică."a precuzat Yuriko Koike.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici