Raul Castro cere sprijinul Partidului Comunist pentru o revoluţie împotriva corupţiei

Liderul cubanez Raul Castro a anunţat duminică, în timpul unei conferinţe a Partidului Comunist din Cuba (PCC), începerea unei ofensive împotriva corupţiei, "unul din principalii adversari ai revoluţiei" cubaneze.

114 afișări
Imaginea articolului Raul Castro cere sprijinul Partidului Comunist pentru o revoluţie împotriva corupţiei

Raul Castro cere sprijinul Partidului Comunist pentru o revoluţie împotriva corupţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom fi implacabili cu fenomenul corupţiei", a declarat Raul Castro referindu-se la ceea ce el consideră ca fiind "cel mai mare pericol" pentru sistemul economic cubanez.

"Astăzi, corupţia provoacă mai multe daune decât programul multi-milionar de subversiune şi ingerinţă condus de Statele Unite şi aliaţii lor, atât în ţară cât şi în afară", a menţionat Raul Castro.

Potrivit liderului cubanez, partidul comunist va fi cel care va "dirija procesul" de combatere a corupţiei, acest lucru "nu va însemna însă că se va substitui eforturilor care le revin tuturor instituţiilor".

Lupta împotriva corupţiei este a "tuturor cetăţenilor, femei sau bărbaţi, membri de partid sau nu, care îşi iubesc şi respectă ţara", a mai adăugat liderul comunist.

"Nu avem nici o îndoială că marea majoritate a cetăţenilor şi a cadrelor de conducere sunt oameni oneşti, dar ştim că acest fapt nu este suficient. Nu este suficient să fii onest, trebuie să lupţi şi să treci de la vorbă la acţiune", a spus Castro.

"Fără a încerca să subestimăm acest rău, consider că ţara noastră poate câştiga lupta împotriva corupţiei, începând cu încetinirea acestui fenomen şi ajungând la eliminarea lui fără resentimente", a declarat Raul Castro.

Cazurile de corupţie sunt evocate rareori, atunci când presa oficială publică deciziile judecătoreşti privind condamnarea unor oficiali politici sau economici.

"Periodic, după sentinţele tribunalelor competente, toată populaţia va fi informată de amploarea acestor fapte", a mai adăugat liderul cubanez, menţionând existenţa unor membri ai PCC implicaţi în câteva cazuri de corupţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici