Raul Castro îl avertizează pe Trump să respecte suveranitatea statului cubanez

Preşedintele Cubei, Raul Castro, a declarat că ţara sa speră să continue procesul de normalizare a relaţiilor cu Statele Unite, însă a subliniat că Administraţia Trump nu ar trebui să se aştepte la concesii care afectează suveranitatea statului, relatează Reuters online.

2518 afișări
Imaginea articolului Raul Castro îl avertizează pe Trump să respecte suveranitatea statului cubanez

Raul Castro îl avertizează pe Trump să respecte suveranitatea statului cubanez (Imagine AFP)

Înainte de a prelua mandatul, preşedintele Donald Trump a ameninţat că va paraliza starea de detensionare încă fragilă între foştii inamici din timpul Războiului Rece dacă nu se ajunge la "un acord mai bun", fără a oferi detalii. Consilierii său au spus că politica actuală este în curs de revizuire.

"Cuba şi Statele Unite pot coopera şi convieţui într-o manieră civilizată, respectând diferenţele noastre şi promovând tot ceea ce este benefic pentru ambele state şi popoare", a spus Castro.

"Însă nu ar trebui să se spere că pentru a obţine acest lucru, Cuba va face concesii inerente care afectează independenţa şi suveranitatea sa", a mai spus el într-un discurs susţinut la un summit.

În decembrie 2014, Obama a convenit cu Castro să urmeze o cale spre normalizarea relaţiilor dintre ţările lor. De atunci, Statele Unite şi Cuba au reluat legăturile diplomatice şi au semnat acorduri de cooperare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici