Michel Barnier: Partenerii UE din Spaţiul Economic European vor avea prioritate în faţa Marii Britanii

Partenerii Uniunii Europene din cadrul Spaţiului Economic European (SEE) vor avea prioritate în faţa Marii Britanii după ieşirea acestei ţări din UE, a dat asigurări Michel Barnier, negociatorul european pe tema Brexit, citat de site-ul agenţiei Reuters.

739 afișări
Imaginea articolului Michel Barnier: Partenerii UE din Spaţiul Economic European vor avea prioritate în faţa Marii Britanii

Michel Barnier: Partenerii UE din Spaţiul Economic European vor avea prioritate în faţa Marii Britanii (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

"Cea mai bună relaţie a unei ţări cu UE trebuie să rămână apartenenţa, iar pe locul doi a face parte din Spaţiul Economic European", a declarat Michel Barnier după întrevederea cu premierul Norvegiei, Erna Solberg.

"Vom avea prioritatea de a garanta acordul SEE", a subliniat Michel Barnier.

Premierul Theresa May a afirmat săptămâna trecută că Marea Britanie va părăsi piaţa internă a UE în momentul ieşirii din Blocul comunitar, respingând posibilitatea unei relaţii de genul celei pe care o are Norvegia.

"Vom lua în considerare interesele ţărilor terţe care au relaţii strânse cu UE, precum Norvegia şi alte state membre SEE, de genul Islandei şi Lichtensteinului", a subliniat Barnier.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici